Lonely deaths sau decesele neasistate

Un pic morbid titlul articolului de astazi, dar in fiecare zi e necesar sa ne provocam pentru a evolua. Nu-i asa?

Care e treaba cu mortile astea neasistate sau ”lonely deaths”? Recent am urmarit un documentar din cadrul seriilor undercover Asia, si am ramas socata, soki, sa vad cum populatia japoneza traieste practic in pustietate de la varste foarte fragide. Acum nu generalizam acest aspect, dar se stie care e treaba in Japonia cu sfera asta a emotionalului.

Dar pana sa ajungem la ”lonley deaths” sau padurea sinucigasilor, sau ”suicide forest”, o sa vorbesc cate putin despre ceea ce am aflat in legatura cu calitatea relatiilor din Japonia.

Presiunea sociala este foarte mare. Sa ajungi la o universitate buna, inseamna sa sacrifici in fiecare zi vreo 12 h pentru studiu, si sa ajungi undeva pe la 11:30 acasa. Si cand ma refer la studiu, nu ma refer la studiile de caz pe care le fac baietii din Tudor fetelor. Ok?

Bun.. Dupa ce ai reusit sa ajungi la o universitate de prestigiu, si sa le mangai egoul parintilor, acum cu siguranta vei fi fericit. Daca ai observat pana acum, se pune un accent destul de mare pe perfectiune. Nu trebuie sa gresesti, daca vei face asta, ei bine vei fi nefericit toata viata, iar familia ta te va renega.  Acuma sa revenim la acest scenariu frumos. Dar sa te transpui chiar tu in poveste. Sa zicem ca ai ajuns dupa mult chin si munca intelectuala la o universitate extraodinara din Japonia. Parintii tai te aplauda si te pupa de parca ar fi castigat 1 milion de dolari, si iti ofera toata iubirea lor in acele momente de extaz . Tu esti entuziasmat de faptul ca in sfarsit ai reusit sa le implinesti visul, si sa le demonstrezi ca sacrifiile pe care le-au facut nu au fost in zadar. Urmezi traditia.

Exceptional..acum vine partea cea mai tare. Parintii fiind si ei supusi dogmelor societatii iti vor spune ca nasul tau e putin diferit si ca nu intra in standardul impus de jobul la care vei accede si nici o casatorie nu te avantajeaza in contextul asta. Asa ca iti vor face un cadou senzational. Una sau mai multe operatii estetice. Ca sa fii potrivit pentru job si soata/sot.

Fain, nu? Trebuie sa fii perfect din toate punctele de vedere. Daca nu, atunci spune bun venit ghenei.

Cat de mult as ironiza eu situatia, din pacate aceste cazuri exista. Si nu sunt putine.

Acum sa ne gandim la faptul ca acesti purandei au si ei un suflet. Ce faci cu  el? Il duci si pe el in sala de operatie, fiindca are putin mai mult duh in el?

Si cam asta e viata ta. Munca + singuratate. Si culmea e, ca nici vecinilor nu le pasa de existenta stimabilului. E un scenariu cumplit.

Lonely deaths”, sunt uzuale in Japonia , iar cauza este lipsa contactului uman. Izolarea de oamenii este majora cauza a mortilor. Si aici includem si accidentele, sinuciderile..etc.

Ce m-a impresionat este faptul ca desi se izoleaza de oamenii au un profund respect unul fata de celalat. E incredibil. Poate acest aspect pozitiv ar trebui sa il implementan si noi in vietile noastre.

Ideea este ca, desi  ei cunosc acest aspect negativ al vietii lor, simt ca nu pot face nimic in acest sens.

N.B: In Japonia daca esti depresiv, esti considerat ca fiind nebun.

N.B: 30.000 de persoane mor singure in caselor lor. Iar numarul creste.

N.B: Din cauza sau datorita acestui fenomen intitulat ”lonely deaths” se dezvolta numeroase afaceri care au ca si scop desigur curatarea mediului in care individul respectiv a decedat.

Pentru a intelege mai mult acest subiect iti sugerez sa te uiti la acest documentar. Atentie! Puternic impact emotional!

Take care and show love!

 

  Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=TKNnUu1sFdk

Sursa foto: http://independent.co.uk

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.